was successfully added to your cart.

Cart

De jaarlijkse hackathon van The Analytics Lab en Cmotions is gewonnen door de ANWB. Voor de derde editie van dit evenement werd de Atoomclub in Utrecht omgedoopt tot een ware escaperoom.Tijdens deze escaperoom hackathon draaide het om het bevrijden van Piet A. Choras, die vast zit vanwege overfitting in ‘Penitentiaire inrichting (inderdaad, Pi) De Atoomclub’. De deelnemende teams kregen een aantal analytische vraagstukken voorgeschoteld, waarmee zij stap voor stap verder kwamen in het bewijzen van de onschuld van de wereldberoemde wiskundige.  Zo moest de locatie van een gestrand pakket worden achterhaald, een corrupte gevangenisbewaarder worden gevonden en middels een aantal visualisatietechnieken de periode dat Piet A. Choras vast zat, worden berekend.

Opmerkingen van de bewakers en het verhoor met de gevangenisdirecteur werden zorgvuldig aangehoord en opgeslagen, wetende dat in elk detail een hint verstopt kan zitten. Ook in de aankleding van de gevangenis gingen de deelnemers op zoek naar aanknopingspunten: van de beeltenissen van historische wiskundigen tot de boekenkast van de Atoomclub, alle attributen werden met chirurgische precisie bestudeerd.

Door subtiele en minder subtiele hints, werden de deelnemers gaandeweg op het juiste spoor gezet, waardoor alle teams zich tijdens de finaleronde konden vastbijten in een classificatiemodel om Piet A. Choras te bevrijden. Op een mooie tweede plaats, op gepaste afstand van de overige deelnemers, is Vivat geëindigd. Maar net als vorig jaar bleef ANWB de concurrentie ruimschoots voor. Zij prolongeerden hun titel en wonnen de felbegeerde snoeppot en een bezoekje aan een “echte” Escape Room.

Gefeliciteerd ANWB!

this article is written by

Niek Agema
n.agema@cmotions.nl