14 - 05 - 2019

Cluedo hackathon – de ontknoping!

Op het prachtige Slot Zuylen is de Cluedo hackathon, georganiseerd door Cmotions en The Analytics Lab, gewonnen door het team van DELA. In een spannende strijd om het voorspellen van de omstandigheden waaronder Dr. Blackbox om het leven is gebracht, bleven zij XS4ALL (tweede plaats) nipt voor.

Tijdens de Cluedo hackathon moesten de tien deelnemende teams door middel van verschillende modellerings-, visualisatie- en ETL-technieken, vaststellen wie er verantwoordelijk was voor de moord op Dr. Blackbox.

De organisatoren hadden zich voor deze gelegenheid omgedoopt tot de klassieke Cluedo karakters, zoals Colonel Mustard, Prince Azure en Madame Rose. Uiteraard moesten ook het moordwapen en de locatie waarop de lafhartige daad heeft plaatsgevonden, worden achterhaald. Hiertoe bleek het team van DELA het beste in staat.

Een eervolle vermelding is er ten slotte voor het team van de Rabobank. Voor de benaderingsvraag, die bij een gelijke stand de winnaar zou bepalen, moesten de teams voorspellen op welk tijdstip de surveillanten op de dag van de moord op Dr. Blackbox, gepauzeerd hebben. Dankzij een feilloze ‘time series analyse’ werd dit tijdstip door de Rabobank op 10 minuten benaderd.

Kijk voor een impressie van de Cluedo hackathon naar de sfeervolle aftermovie.

We willen onze fantastische deelnemers DELA, XS4ALL, Rabobank, ANWB, PGGM, Aegon, VIVAT, RDC, Eneco en Thomas graag heel erg bedanken voor hun enthousiasme en inzet tijdens de hackathon! Wat ons betreft: volgend jaar weer!

This article is written by:
Niek Agema
Niek Agema
info@theanalyticslab.nl