was successfully added to your cart.

Cart

Op het moment van schrijven zijn er 1465 verschillende Crypto currencies op coinmarketcap. Dagelijks komen hier nieuwe valuta’s bij. Crypto currencies zijn hot en je kan geen week meer doorkomen of verjaardag bijwonen zonder dat iemand het heeft over Crypto currencies en/of blockchain. Desalniettemin kreeg de Crypto markt een behoorlijke klap te verwerken afgelopen week, grote munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple daalden in een paar dagen tot wel 40%. Sommige experts denken dat deze dip komt door onder andere de realisatie van “wat kunnen we er eigenlijk mee?”. Deze vraag hadden we binnen The Analytics Lab en Cmotions ook. Vanuit ons vakgebied vinden we niet alleen de currencies interessant, maar zien we vooral ook toepassingen voor de blockchain technologie voor data, analytics en data governance.

Afgelopen vrijdag hadden we Daan Maasson van blockchainformation bij ons uitgenodigd om ons bij te praten over dit onderwerp. Door zijn ervaring in de cryptos, en dan voornamelijk in Initial Coin Offerings (ICO; uitgeven nieuwe valuta’s) wist ons uit te leggen hoe de blockchain technologie werkt, en hoe en waarvoor het gebruikt kan worden (naast virtuele valuta’s). Hij stond uitgebreid stil bij het uitgeven van nieuwe munten, waarom mensen daarvoor kiezen, waarom investeerders erin investeren en naar welke instanties men wel en naar welke men niet hoeft te luisteren als het gaat om wetgeving.

Als tegensprestatie lieten wij Daan onze trading bot zien. In de afgelopen weken hebben we bij The Analytics Lab de basis van onze automatische trading bot ontwikkeld. Een robot die op basis van geavanceerde algoritmes handelt in Crypto currencies en ons via text messages op de hoogte houdt van acties en waardeveranderingen in de portfolio. Binnenkort zullen we hier meer over vertellen!

20180119_105129

20180119_095755_HDR

20180119_095811

this article is written by

Jeroen Kromme
j.kromme@cmotions.nl