was successfully added to your cart.

Cart

Ondanks de hoge extra werkdruk voor de stemmentellers en de daaruit voortvloeiende vertraging van de definitieve uitslag is het ons als hackathon stemmentellers toch al gelukt om een winnaar uit de bus te laten komen.

Het is een epische strijd geworden, zowel op het strijdtoneel van de Tweede Kamer Verkiezingen als op het Hackathon strijdtoneel. Waar het op het eerste toneel vooral draait om standpunten, geloofwaardigheid en uitstraling, draait het op het tweede toneel maar om één ding: harde feiten!

Hackathon_004

Asscher en de MARUG hadden hoog ingezet op de PvdA, dit is helaas niet uitgekomen, met een historisch dieptepunt voor de PvdA en helaas geen winst voor de MARUG als gevolg. Dankzij Erdogan maakte Rutte in de laatste paar dagen voor de verkiezingen nog een mooie eindspurt, met wel verlies van zetels, maar vergeleken met de peilingen en veel van de hackathon voorspellingen was het toch een mooie dag voor de VVD! Wilders bleek, ondanks al zijn pogingen om dit niet te zijn, toch heel voorspelbaar. De voorspellingen vanuit de hackathon lagen allemaal zeer dicht bij het aantal behaalde zetels van de PVV.

Hackathon_017

Maar om dan nu over te gaan tot het nieuws waar iedereen op wacht…
DE WINNAAR!

De grote strijd op het hackathon toneel is gegaan tussen Essent en de ANWB, waarbij wij kunnen aankondigen dat de ANWB zich de VVD van deze verkiezingen mag voelen en dus als winnaar uit de bus is gekomen!

Hackathon_032

Gefeliciteerd ANWB!

 

Namens The Analytics Lab en Cmotions willen wij, als hackathon crew, de deelnemers van harte bedanken voor hun humoristische en toch serieuze en sportieve inzet bij de hackathon. Wij vonden het zelf weer een ontzettend leuk evenement om te organiseren en hopen alle deelnemers bij de volgende hackathon weer te mogen begroeten!

Hackathon_058

this article is written by

Niek Agema
n.agema@cmotions.nl