28 - 01 - 2016

Doe mee met onze Voetbal Hackathon!

In het voetbal bestaan enorm veel ‘feiten’. Is Utrecht écht de angstgegner van Ajax? Is tegen 10 man voetballen inderdaad moeilijker? Rust er een vloek op het nemen van een penalty die je zelf hebt verdiend? Bestaat thuisvoordeel echt? Benadelen de scheidsrechters de kleintjes? Is Europees voetbal na de winterstop echt dodelijk voor je kampioensambities?

Allemaal aannames die met data te onderzoeken zijn. Het gebruik van data analyses in voetbal is erg in opkomst. Zo gebruikte Duitsland data analyses om in te grijpen tijdens wedstrijden en werd het wereldkampioen. Ook FC Midtjylland, voorheen een betrekkelijk onbekende club, werd kampioen door gebruik te maken van data naar Amerikaans voorbeeld. Wie kent de film Moneyball niet?

Denken jij en je collega’s of vrienden ook verstand van data en voetbal te hebben? Doe dan mee aan de The Analytics Lab Football Hackathon. Dit is een wedstrijd tussen analisten met als doel zo goed mogelijk de toto in te vullen. Doe mee en laat zien dat je meer verstand hebt van voetbal dan wie dan ook!

Praktische informatie:

This article is written by:
Niek Agema
Niek Agema
n.agema@cmotions.nl
Erik van Nistelrooij
Erik van Nistelrooij